Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

22.4.14

Η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου στην Επισκοπή μας και το εορταστικό γεύμα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ημέρα της Κυριακής του Πάσχα.  Στην Πασχαλινή θεία λειτουργία που έγινε σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, πορτογαλικά, ελληνικά, ρωσικά) προσήλθε πλήθος πιστών της πολυπολιτισμικής κοινότητας του Μαπούτο.Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν στο ναό προσμένοντας το Άγιο Φως.  


Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης μετέφερε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β' και ευχήθηκε σε όλους το "Χριστός Ανέστη" να γίνει οδηγός στην ζωή μας.  Παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν και ο ιεροδιάκονος της Επισκοπής π. Χρήστος Σιτόε, ο οποίος φοιτά στο "Σεμινάριο Θεολογικών Σπουδών Μακάριος" στην Κένυα και πρόκειται σύντομα να χειροτονηθεί πρεσβύτερος.


Την επομένη, δηλαδή το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο εσπερινός της Αγάπης.  Σε μία ολόφωτη εκκλησία γεμάτη κόσμο έγινε αυτή η όμορφη ακολουθία με το ευαγγέλιο να διαβάζεται σε πάνω από δέκα γλώσσες (αγγλικά, πορτογαλικά, ελληνικά, ρωσικά, τουρκικά, αραβικά, σουαχίλι, λατινικά, σανγκάλα, αρμενικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, άφρικανς), δείχνοντας σε όλους ότι το μήνυμα της Αναστάσεως δεν έχει όρια, δεν ανήκει σε κάποιους αλλά απευθύνεται σε όλους!

Το παραδοσιακό Ζακυνθινό "αυγοκούλουρο" που διανεμήθηκε σε όλους τους πιστούς την ημέρα του Πάσχα, από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ.Ιωάννη και τον Ρώσο Πρέσβη στη Μοζαμβίκη κ.Andrei Kerarsky.



 
Ο Θεοφιλέστατος κ.Ιωάννης με τον Ρώσο Πρέσβη στην Μοζαμβίκη.




 
Μετά το πέρας της ακολουθίας όλοι κατευθύνθηκαν στο πνευματικό κέντρο της Επισκοπής όπου προσφέρθηκε εορταστικό γεύμα για όλο το εκκλησίασμα.
 

Ο Επίσκοπος κ.Ιωάννης τσουγκρίζει το παραδοσιακό κόκκινο αυγό με την Πρέσβη της Τουρκίας στην Μοζαμβίκη.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους ήταν Πρέσβεις ξένων κρατών και εκπρόσωποι της πολιτείας.


Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης με τη βοήθεια των συνεργατών - εθελοντών είχε φροντίσει ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι και να περάσουν όμορφα.


Πρόκειται για ένα γεύμα που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στην Επισκοπή. Ευχή όλων είναι την επόμενη χρονιά να είναι ακόμα περισσότεροι οι συνδαιτυμόνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: