Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

7.4.14

Ομαδική βάφτιση κατηχουμένων στην Μπέιρα την Ε' Κυριακή των Νηστειών

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησε η τοπική εκκλησία της Μοζαμβίκης, στην επαρχία της Μπέιρα, την Κυριακή 6.4.2014.


Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης επιτέλεσε σύμφωνα με το αρχαίο τυπικό κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας την βάφτιση τριαντατριών ιθαγενών, που αποτελούν την πρώτη ομάδα κατηχουμένων, στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος.


Πρόκειται για κατηχούμενους  της ευρύτερης περιοχής της Μπέιρα, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν για την ορθόδοξη πίστη και αφού κατηχήθηκαν για αρκετό διάστημα από τον τοπικό ιερέα π. Τιμόθεο Νυέμπο, βαπτίσθηκαν από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης και έγιναν μέλη της αρχαιότερης χριστιανικής οικογένειας.


 Απευθυνόμενος στους νεοφώτιστους μετέφερε τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν με ζήλο και αγάπη τα βήματα του αρχηγού και ιδρυτού της Εκκλησίας μας, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.



Παράλληλα τους κάλεσε να μεταλαμπαδεύσουν το φως της αληθινής πίστεως στα αδέλφια τους που ζουν στο σκοτάδι.

Δημιουργείται έτσι ο πρώτος ιεραποστολικός πυρήνας ο οποίος θα αποτελέσει το ιεραποστολικό εφαλτήριο για τον ευαγγελισμό της βόρειας Μοζαμβίκης.
Επιπλέον το κλιμάκιο του Επισκόπου Μοζαμβίκης, αποτελούμενο από τον π. Τιμόθεο Νυέμπο, τον π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη και τον κ. Δημήτριο Σεκαδάκη, κατέγραψε τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής,συζήτησε με τους υποψηφίους κληρικούς για την επικείμενη εγγραφή τους στην Πατριαρχική Σχολή της Αλεξάνδρειας και την Σχολή της Κένυας και αναζήτησε χώρους για την ανάπτυξη ιεραποστολικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: