Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

29.3.14

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΚΑ ETΩΝ ΑΠΟ ΤΗN ΙΔΡΥΣH ΤΟΥ


Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ( Δ.Σ.Ο ), αποτελούμενη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. ΙΩΑΝΝΗ, Σύνδεσμο της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο και τον κ. Theodoros-Zacarias Jose, βουλευτή του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης, συμμετείχαν στην Επετειακή Γενική Συνέλευση του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Ν.Αφρικη την περίοδο 20 -23/3/2014.


Τα μέλη της Αντιπροσωπείας έλαβαν μέρος στις εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου με την Δ.Σ.Ο. υπό την Προεδρία του κ. Saleh Kebzabo, με τον οποίο και συζήτησαν την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας των δύο σωμάτων.

 



Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, κ. BETHEL NNAEMEKA AMADI. Μετέφερε τις Πατριαρχικές Ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ για την ευόδωση των εργασιών της Συνόδου. Ακολούθως επέδωσε αναμνηστικό δώρο εκ μέρους της Δ.Σ.Ο. και πρόσκληση για την Γενική της Συνέλευση στη Μόσχα, τον Ιούνιο ε.έ.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο στην Αφρικανική Ήπειρο υπό την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον Β'.


Το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, ανάλογο προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το νομοθετικό όργανο της Αφρικανικής Ένωσης και πραγματοποίησε την εναρκτήρια Σύνοδό του τον Μάρτιο 2004.

Κύριοι στόχοι του είναι η εφαρμογή των πολιτικών και των στόχων της Αφρικανικής Ένωσης, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στην Αφρική, η βεβαίωση των κρατών μελών για συμμόρφωση με τη χρηστή διακυβέρνηση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, η ενημέρωση των Λαών της Αφρικής ώστε να γνωρίζουν
 
ν ποιοι είναι οι στόχοι και οι πολιτικές της Αφρικανικής Ένωσης, η προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Αφρικανική Ήπειρο, η επίτευξη της συνεργασίας και της ανάπτυξης στην Αφρική, η ενίσχυση του αισθήματος αλληλεγγύης για την κοινή μοίρα των Λαών της Αφρικής και η έμφαση στην καταπολέμηση του εγκλήματος, της διαφθοράς και των δικτατορικών καθεστώτων.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Επίσκοπος Ιωάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα, κ. Γιουέρι Μουσεβένι, ο οποίος εξέφρασε με θαυμασμό την κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα του.




 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: