Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

11.2.14

Τρία νέα μέλη προστέθηκαν στο εκκλησιαστικό σώμα της Επισκοπής μας








"Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε"

Μεγάλη πνευματική χαρά στην τοπική Εκκλησία της Μοζαμβίκης! Η μαθητεία του Ευαγγελίου "εις πάντα τα έθνη", την οποία παρήγγειλε ο Ιησούς στους μαθητές Του, γίνεται πραγματικότητα. Ο λόγος του Ευαγγελίου σπείρεται και καρποφορεί.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ύστερα από την απαραίτητη Κατήχηση, εισήγαγε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας τρία νέα μέλη, καταγόμενα απο την χώρα της Μοζαμβίκης, με ελληνικές ρίζες.

Πρώτος από όλους ο μικρός νεοφώτιστος Κωνσταντίνος Ζερεβός, που βαπτίστηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 19ης Ιανουαρίου και ο οποίος υπηρετεί με πολύ ενθουσιασμό στο Ιερό Βήμα του Ναού των Ταξιαρχών, στο Μαπούτο.

Την αμέσως επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου, βαπτίστηκε η 22άχρονη φοιτήτρια Μιχαέλα Σκουλούδη, ενώ την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, τελέσθηκε το Μυστήριο του γάμου της νεοφώτιστης  Φωτεινής, με τον Έλληνα σύντροφό της.

Ευχόμαστε σε όλους τους νεοφώτιστους, να είναι πάντοτε στεριωμένοι στην ορθόδοξη πίστη και να προοδεύουν στην πνευματική ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: