Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

4.7.13

Ολοκληρώθηκε το εορταστικό πολιτιστικό - θεολογικό 15νθήμερο της Ορθόδοξης Μοζαμβίκης


Με μια μικρή συναυλία από την Παιδική Χορωδία της Επισκοπής Μοζαμβίκης έληξε, στα μέσα Ιουνίου 2013, το πολιτιστικό και θεαολογικό δεκαπενθήμερο, με θέμα «Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, αγναντεύουμε το μέλλον».

Στην ομιλὶα του ο Επίσκοπος Ιωάννης αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα που έγινε για πρώτη φορά στην Μοζαμβίκη με εκατοντάδες επισκέπτες από σχολεία, πανεπιστήμια, πρεσβείες, άλλες εκκλησίες και πνευματικούς ανθρώπους, ενώ απλός κόσμος συνάντησε και απόλαυσε την απλότητα και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας.

Τελειώνοντας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Για να μεταλαμπαδευτεί η Ορθοδοξία, πρέπει αρχικώς και κυρίως να υπάρχει η Εκκλησία κι εμείς υπάρχουμε και αναπτυσσόμεθα και δημιουργούμε στη χώρα αυτή και αντλούμε δύναμη από την δισχιλιόχρονη παρουσία και εμπειρία του παλαίφατου Αλεξανδρινού Θρόνου και του φωτισμένου πνευματικού Πατέρα, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. Όλες αυτές τις ημέρες νυχθημερόν κοπίασαν οι συνεργάτες της Επισκοπής για την διαφύλαξη και ασφάλεια των εκθεμάτων, καθώς και για τη φιλοξενία των προσερχομένων, ξεναγήσεις, ομιλίες, διαλέξεις, ομάδες κλπ.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: