Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

1.1.13

Η Πρωτοχρονιά τής Ορθόδοξης Μοζαμβίκης














Το πλούσιο ανωτέρω φωτορεπορτάζ, αποτυπώνει την Χαρά τής Πρωτοχρονιάς στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό τών Ταξιαρχών τής Ι. Επισκοπής μας, υπό τον άξιο Επίσκοπό μας θεοφιλέστατο κ. Ιωάννη. 

Η Λειτουργία τελέσθηκε πριν από τα μεσάνυχτα, μαζί με την εισδοχή στην Χριστιανική Οικογένεια, δια τού Αγίου Βαπτίσματος, ενός μικρού Μοζαμβικανού. Λίγο πριν τις 12 π.μ. όλοι βγήκαν στα προπύλαια τού ναού, όπου υποδέχτηκαν το Νέο Έτος και αμέσως μετά, με μια καρδιά και φωτεινά πρόσωπα, έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα, ανταλλάσσοντας θερμές ευχές αγάπης και συναλληλίας! Σημειωτέον ότι το φλουρί έλαχε σε μιαν ιθαγενή φοιτήτρια. 

 Ο Επίσκοπος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο τού τιμωμένου Αληθινού Αγίου Βασίλειου, όχι αυτού πού προβάλλουν οι διαφημιστικές καμπάνιες, τονίζοντας πόσο επίκαιρη είναι η μορφή του στη σημερινή πραγματικότητα. Μετέφερε, εξάλλου, τις ευχές τού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ για ευημερία και πρόοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: