Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

17.2.12

Εικονοθήκη έργων τής Helen Lieros στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Maputo

Φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Σε παλαιότερη δημοσίευσή μας, αναφερθήκαμε στην νεωτερική εικονογράφηση του Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών του Maputo, δια χειρός της αξιολογότατης ζωγράφου-αγιογράφου Helen Lieros, ελληνικής καταγωγής. Μπορείτε να ξαναδιαβάσετε την παρουσίαση εκείνη, μ' ένα κλικ εδώ

Σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσφατης αποστολής τού γράφοντος στην φτωχή αυτή χώρα του αφρικανικού νότου, έγινε φωτογράφηση περισσότερων σκηνών από αυτή την δουλειά τής Lieros, απ' όπου προκύπτουν -θεωρούμε- όσα ισχυρισθήκαμε στο προγενέστερο σημείωμά μας. 

Εκθέτουμε λοιπόν εδώ -διαδικτυακώς- τις τοιχογραφίες της έγκριτης Καλλιτέχνιδος και απλώς σημειώνουμε ότι η Τέχνη της αναπαύει το βλέμμα του θεατή, τις αισθήσεις του εκκλησιαζόμενου, με το να επιτρέπει στον περιρρέοντα Ωκεανό και στο αφρικανικό φυσικό περιβάλλον να εισρεύσουν στον ναό και να μεταλάβουν τής μυστηριακότητας, η οποία αναπτύσσεται κατά την διάρκεια των ορθόδοξων δρώμενων και της λατρευτικής ζωής στον περικαλλή Ελληνορθόδοξο Ναό της μοζαμβικανής πρωτεύουσας. 



























Δεν υπάρχουν σχόλια: