Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

4.2.12

Γνωριμία των μαθητών του Ελληνορθόδοξου Σχολείου μας με την Βυζαντινή Αγιογραφία




Καλημέρα από Μοζαμβίκη!

Πριν λίγο ολοκληρώσαμε το μάθημα - μια πρώτη γνωριμία των παιδιών του Ελληνορθόδοξου Σχολείου της Επισκοπής Μοζαμβίκης με την Βυζαντική Εικονογραφία και την θεολογία που εκπέμπει. Σε τούτο βοήθησε καθοριστικά η αποστολή ελληνοαγγλικού εποπτικού υλικού από τις έγκριτες εκδόσεις Ποταμίτου, των αγαπητών φίλων μας Διονυσίου και Αίγλης-Αικατερίνης Ποταμίτου. Οι εκδόσεις αυτές ειδικεύονται στο παιδικό ορθόδοξο βιβλίο και πραγματοποιούν αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους όλων των παιδιών και της υπεύθυνης του τμήματος κ. Μάρως Σπανούδη, αλλά εν πρώτοις του τοπικού Επισκόπου κ. Ιωάννου και της ταπεινότητάς μου, αποστέλλουμε θερμές ευχαριστίες στις Εκδόσεις Ποταμίτου για την χαρά, που προσέφεραν σήμερα στα παιδιά μας! Ανακοινώσαμε μάλιστα στην τάξη την πρόθεση των ευγενικών Εκδοτών να αποστείλουν στο άμεσο μέλλον ανάλογα βιβλία στα πορτογαλικά, που είναι η κατεξοχήν γλώσσα των μαθητών.

Έχει ο Θεός! Και δια των κατάλληλων συνανθρώπων μας χορηγεί χαρά απ' την Χαρά Του σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, όπου γης!

Να είσθε όλοι χαρούμενοι!
π. Π. Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: