Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

9.9.11

Δημιουργία Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Μοζαμβίκης




Χθες στην Αθήνα συνεστήθη 35μελής Ομάδα Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Κοινοβούλιο της Μοζαμβίκης. Μεταξύ των Βουλευτών βρέθηκε προσκεκλημένος ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε την επικρατούσα κατάσταση στην μεγάλη αυτή χώρα, από πλευράς γεωγραφικής, ιστορικής, πολιτικής, θρησκευτικής και δη ορθόδοξης.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση προσέγγισης των δύο λαών, με συνδετικό κρίκο τον Ορθόδοξο Επίσκοπο, ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως τόσον από τους Έλληνες Βουλευτές όλων των παρατάξεων (σημειωτέον μετέχει ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνάντηση Ορθοδοξίας), όσον από τα κυβερνητικά στελέχη της αφρικανικής χώρας, όπου διακονεί, εκφράζοντας την Ορθόδοξη Εκκλησία και μάλιστα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο κ. Ιωάννης μετέφερε στην Επιτροπή τις ευχές κι ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β΄, υπό την έγνοια του οποίου τελούν όλες οι κινήσεις του Επισκόπου Μοζαμβίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: