Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

21.2.11

Τρισάγιο από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης για την ανάπαυση πρόωρα χαμένου συγχωριανού του

Γράφει από τη Μοζαμβίκη ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Πριν λίγο, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο της Μοζαμβίκης, αμέσως μετά τον Εσπερινό, ο νεοενθρονισθείς Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από τους Ζακυνθίους Ιερείς, που βρίσκονται συτές τις μέρες κοντά του, ετέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του πρόωρα κοιμηθέντος συγχωριανού του (από τον Αγκερυκό Ζακύνθου) Σπυρίδωνος Κ. Μυλωνά. Όλοι θρηνήσαμε κι εδώ μακριά, μαζί με όλους τους Ζακυνθινούς, το 32χρονο παλικάρι, που βρίσκεται ήδη στην Αιωνιότητα.

Ο κ. Ιωάννης, με δάκρυα στα μάτια, διαβιβάζει και μες από το Νυχθημερόν τα θερμά συλλυπητήριά του στους Φίλους Γονείς τού Σπύρου, Κωνσταντίνο και Αθανασία, προσευχόμενος η Παναγία Μητέρα, η οποία δοκίμασε το πένθος του χαμού του Παιδιού Της, να σταλάξει παρηγορία στις ψυχές τους. Τονίζει μάλιστα ότι η χαρά του, κατά την ώρα της ενθρόνισής του χθες, ήταν μισή, γνωρίζοντας ότι το γενέθλιο χωριό του, ο Αγκερυκός βρισκόταν σε βαθύτατο πένθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: