Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

9.1.11

Πρώτες επαφές του Επισκόπου Μοζαμβίκης με παράγοντες του Maputo


Ο νέος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο Ζακύνθιος, βρίσκεται -ως γνωστόν- στην έδρα του, την πρωτεύουσα της χώρας, το όμορφο παραθαλάσσιο Maputo.


Κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής είναι ο μεγαλόπρεπος ναός των Ταξιαρχών. Όλα παρουσιάζουν μια θλιβερή παρακμή, την οποία καλείται ο κ. Ιωάννης να μεταποιήσει σε καρποφορία.


Κατ' αρχάς τελούνται οι καθ' ημέραν ιερές Ακολουθίες, από τις οποίες φορτίζεται η ψυχή και μπορεί να παράξει έργο, μεσ'  από απερίγραπτες δυσκολίες.

Εν τω μεταξύ, αυτές τις μέρες, άρχισε τις αναγκαίες επαφές για τη γνωριμία του, ως νέου εκφραστή του ορθόδοξου δόγματος, με τους θεσμικούς παράγοντες της Μοζαμβίκης. Συνοδευόταν από τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Maputo κ. Γεράσιμο Μαρκέτο και τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Ακούντα, πιστό συνεργάτη του από το Γιοχάνεσμπουργκ.


Αρχικά συναντήθηκε με τον Αγγλικανό Rev. Marcos Efraim Macamo (δεξιά), Γενικό Γραμματέα του Christian Council of Mozambique.


Στη συνέχεια συνάντησε τον Dr. Arao Litsuri, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αρμόδιο για ζητήματα Θρησκευμάτων.


Τέλος, είχε συνάντηση με τον ηγέτη των Μουσουλμάνων της Μοζαμβίκης Sheik Amenodim Muhamad, Πρόεδρο του Διαθρησκειακού Συμβουλίου Μοζαμβίκης, γνώστη της ελληνικής φιλοσοφίας και κουλτούρας και φίλο του Χριστιανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: